Szerelemre hangszerelve

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (28)
Még 2012 őszén volt szerencsém Keira Knightleyval interjúzni az Anna Karenina című film kapcsán. Még akkor említette, hogy van ez a Szerelemre hangszerelve című filmje – akkor még Can a Song Save Your Life? címen futott...
...amit azért vállalt el, mert elege van abból, hogy folyton meghalnak azok, akiket játszik, vagy minimum óriási tragédiák érik őket. Ennek tükrében nincs semmi csodálkoznivaló azon, hogy ez a film vérbeli habkönnyű, nyári darab lett, olyan fülbemászó dallamokkal, amiért a legtöbb zenész a gitárpengető kezét is odaadná. 
 
A sztori egy lányról szól, akik a popsztár barátjával (Adam Levine játssza, valamiért nagyon hitelesen) költözik New Yorkba, hogy aztán ott tudja meg, hogy a pasi megcsalja őt. Bánatában otthagyja, és elugrik fellépni egy klubba egy szál gitárral a kezében, ahol felfigyel rá a kirúgását éppen alkoholba fojtó menedzser (Mark Ruffalo). Kettejük találkozásából őrült ötlet keveredik: úgy vegyenek fel egy lemezt, hogy minden számot New York más pontján rögzítenek az innen­onnan összeszedett bandájukkal, teljesen spontán módon. 
 
A filmet az Egyszer című filmmel a műfajban már bizonyító John Carney rendezte, és úgy fest, a fickó nagyon otthon van ezekben a kicsit zenés, kicsit romantikus, kicsit vidám mozikban. New York gyönyörű, Keira Knightley sugárzik, Adam Levine szívdöglesztő, a dalok csodaszépek, a hangulat pedig felemelő. Rendben, elismerem, hogy kissé kiszámítható a sztori, de valahogy annyira feelgood volt az egész, hogy még ez sem tudott zavarni. 
 
Tulu
2014.07.18
|
Begin Again
amerikai vígjáték, 104 perc, 2013
Greta és Dave szakítanak, miután a fiú ajánlatot kap egy New York-i dalkiadótól. Greta sem csügged sokáig, hiszen gyönyörű hangjával ő is hamar befut.
Rendező:

John Carney

Forgalmazza: A Company
Bemutató: 2014. július 24.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.