Frank

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (58)
Frank egy nagyfejű zenész, aki egy óriási papírmasé maszkkal a fején létezik, és nem csak együttese koncertjein, hanem úgy általában. És mindezt nem feltűnési viszketegségből teszi, hanem van neki egy ilyen bekattanása, és ettől vagy sem, de mindenki zseninek tartja.
Lenny Abrahamson ír rendező – akinek korábbi munkáit elsősorban a Titanic Filmfesztiválon láthattuk – egy, a 80-as évek londoni szubkultúrájának ismert alakjában, Frank Sidebottomban találta meg új filmjének fő motívumát, bár a történetet némileg kiszínezte, és a bizarr zenész (Michael Fassbender) mellé egy túlságosan is normális fiatalembert tett partnernek. Ő Jon (Domhnall Gleeson), az ambíciózus fiatal zenész, akit a bandából kiesett billentyűs helyére vesznek fel, és amikor az együttes elvonul egy távoli kis faluba felvenni első lemezüket, ő is velük tart.
 
A kreatív munka azonban hosszúra és fájdalmasra sikerül, és a jóindulatú jövevény rossz hatással van mindenkire. A végeredményt nehéz lenne valamilyen kategóriába beszuszakolni: maradjunk annyiban, hogy a Frank egy nagyon furcsa zenés film, de jó értelemben. Nem mellesleg a színészek maguk zenélnek a filmben, és nem mondanánk, hogy ez lesz a kedvenc soundtrackünk, de ami elhangzik, hatásos, az pedig külön poén, hogy korunk egyik legnépszerűbb színésze, Michael Fassbender a játékidő 99%-ban letakart arccal látható, és így is zseniális. A Frankhez jár egy kisfilm is, Bucsi Réka Symphony no. 42 című, remekbe szabott animációs diplomafilmje!
 
 
Vízer
2014.07.29
|
Frank
angol-ír zenés vígjáték, 95 perc, 2014
Frank egy kiejthetetlen nevű indie banda frontembere, de nem csak emiatt különleges, hanem azért is, mert éjjel-nappal egy hatalmas papír maszkot visel a fején.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2014. július 31.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.