A házmester

est.hu:
6/10
|
olvasói
9/10 (28)
A házmester egy furcsa létforma, egyszerre hatalmi és alárendelt pozíció, amely a közutálat és a népszerűség között lebegve egyszerre kínálja fel szakértelem és a semmihez sem konyítás lehetőségét. Nem mindenki alkalmas a házmesteri pozíció betöltésére.
Antoine biztosan nem az. A depressziós, kiégett rockzenész egy este fellépés közben otthagyja zenekarát, eltűnik, majd a munkaügyi központ egyik cserfes munkatársának unszolására jelentkezik egy párizsi társasház házmesteri állására. Bár első ránézésre is alkalmatlan, a ház egyik befolyásos hölgye, a nemrég nyugdíjba vonult Mathilde kiáll a férfi mellett és megszerzi neki az állást, amit az úgy-ahogy be is tölt. Csakhogy Mathilde-nál sincs minden rendben: kényszerképzete, hogy lakásuk fala repedezik, de a ház többi lakója sem teljesen százas, és akkor még nem beszéltünk a kéretlen lakóról, aki kutyájával az egyik üres műhelyben húzza meg magát.
 
Pierre Salvadori (Mosás, vágás, ámítás, Csak ön után), legutóbb még egészen könnyed vígjátékokat rendezett sorozatban, ám most nehezebb témához nyújt, bár vígjátéki gyökereit most sem tagadja meg. Sikerült váratlan mélységeket is feltárnia többnyire eseménytelen története során. A rendezőként is sikeres Gustave Kervern (Aaltra, Louise Michel) igazi szomorú bohóc, bár a szükségesnél jóval szomorúbb, Catherine Deneuve pedig megbízhatóan hozza a „belül mégis érzékeny nagyasszony” figuráját, ha sokkal többet nem is – de akkor is ő Catherine Deneuve.
Vízer
2014.07.11
|
Dans la cour
francia vígdráma, 97 perc, 2014
Antoine zenész, de ki szeretne lépni eddigi életéből, és valami másba kezdeni. Elvállalja egy társasház gondnoki állását, amelyet megszeret, viszont meglévő depressziójával nem tud mit kezdeni.
Színész:

Gustave de Kervern
(Antoine Le Garrec)

Catherine Deneuve
(Mathilde)

Féodor Atkine
(Serge)

Pio Marmai
(Stéphane)

Michele Moretti
(Colette)

Garance Clavel
(Antoine volt barátnője)

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2014. július 17.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.