Hóvirágünnep

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (9)
Jiri Menzelt képtelenség nem szeretni, és ez egyik legkedvesebb, legkevésbé komplikált munkája, amelyet naná, hogy múzsája, Bohumil Hrabal írása alapján készített.
Kreskó gyönyörű kis cseh falu valahol az erdő mélyén, amelynek enyhén lökött lakói nagy-nagy dilemma elé kerülnek, amikor egy szerencsétlen vaddisznóra két, egymással rivális vadásztársaság is igényt tart, és bezony nehéz köztük békét teremteni.
 
Hirigbe fulladó közös vacsora, talicskán tolt papucsférj, a kocsmáros és turbékoló felesége és persze a Lek úr, a művészlelkű ócskás a fél pár csizmáival és a pacallevesével – no és Rudolf Hrusínský, a csehszlovák film legnagyobb színésze teszik felejthetetlenné a kellemes múltidézést. Hiába, a csehek tudnak élni!

Forrás: Est.Tv Magazin
2008.06.26
|
Slavnosti slezenek
csehszlovák filmszatíra, 92 perc, 1983
A kiskerttulajdonosok üdvözletüket küldik Kerskónak. Ez a falucska Hrabal lakóhelye, meg - mint a filmből kiderül - egy csomó szeretnivaló eszelősé. Olyanoké, akik az életük árán is megakadályozzák, hogy kifröccsenjen a leves.
Rendező:

Jirí Menzel

Színész:

Rudolf Hrusínsky
(Franc)

Jirí Schmitzer
(vendéglős)

Josef Somr
(Vyhnálek)

Jaromir Hanzlík
(Leli)

Libuse Safránková
(tanár)

Petr Cepek
(böllér)

Blazena Holisová
(Franc felesége)

Jirí Krejcík
(Mr. Karel)

Bohumil Hrabal
(cameo)

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.