A közös szenvedély

est.hu:
5/10
|
olvasói
2/10 (11)
Ahhoz képest, hogy ezt a FIFA történetét maga a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség finanszírozta, egyrészt kellemes meglepetés, hogy nem kifejezetten propagandadarabról van szó, másrészt csalódás, hogy pont magáról a szervezetről alig tudunk meg valamit.
Úgy száz éve néhány nagyhangú középkorú férfi pár üveg bor mellett alapít egy gittegyletet, részben azért, hogy kiszúrjon a pökhendi britekkel. Eltelik vagy harminc eseménytelen év és egy világháború, mire beindul a biznisz, és ahol sok pénz és presztízs van, ott a vezetésért is megy a harc.
 
Mert valójában erről szól a film, a nagy vezetők felemelkedéséről és királyságáról, a francia Jules Rimet (Gérard Depardieu), a brazil Joao Havelange (Sam Neill) és a svájci, jelenleg is regnáló Sepp Blatter (Tim Roth) portréjáról. Nem dicsőítik őket, de sok kritikával sem találkozunk, viszont remek színészek adnak nekik arcot . 
 
Vízer
2014.08.04
|
United Passions
francia dráma, 110 perc, 2014
Pár labdarúgásért rajongó szakember az 1900-as évek elején eltökéli, hogy létrehoznak egy szervezetet, amely felkarolja a labdarúgást. Így indul útjára a FIFA, és az első világbajnokság Uruguayban.
Forgalmazza: MTVA
Bemutató: 2014. augusztus 7.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.