Van Helsing

olvasói
(0)
Egyszer minden mellékszereplőnek eljön a maga ideje, csak türelem kell hozzá. Abraham Van Helsinggel, a vámpírvadásszal is találkoztunk már korábban, mégpedig Coppola Draculájában, Anthony Hopkins markáns alakításában, és ki ne érezte volna, hogy ebben a karakterben van valami?
Én speciel nem, de hányan igen! Például Stephen Sommers, aki a Múmia franchise révén komoly tényezővé nőtte ki magát Hollywoodban, és aki úgy döntött, hogy akcióhőst farag az eddig igazságtalanul háttérbe szorított Van Helsingből, akit Abrahamról átneveztek Gabrielnek, és ezzel a kis csavarral ő lett az eredeti Bram Stroker figura öccse. 
 
Van Helsing tehát vámpírvadász, aki egy titkos rendnek dolgozik, szerzetesek képezték ki a Gonosz elleni harcra, és olyan kütyüi vannak, amilyenek még Batmannek sem. Igazi gyilkológép és csak egy hendikepje van: nem emlékszik a múltjára, és az olyan múlt, amire az ember nem emlékszik, nem lehet patyolattiszta. Az új küldetés a komor Erdélybe viszi hősünket, ahol a sötétség szörnyei uralkodnak, élükön (hát persze, hogy) Drakula gróffal, de ott ólálkodik még Frankenstein teremténye és a Farkasember is. Remény azonban nincs veszve, mivel Van Helsing oldalán harcol Anna, a tűzről pattant cigány hercegnő, akinek személyes elszámolnivalója van a vérszopókkal. Csak az a sötét múlt ne lenne .... 
 
Az, hogy két percenként előugrik egy rettenetes szörny a sarokból, mindig izgalmas, és itt semmivel nem fukarkodtak, a látványvilág igazán pazar. Hugh Jackman remek Van Helsing, hiszen amúgy is van benne valami kalandorszerű. Richard Roxburgh Draculája viszont jócskán affektált, még szerencse, hogy van három szexi mennyasszonya - köztük a gyönyörű exmodell, Josie Maran -, akik mellett Kate Beckinsale néha egy picit elszürkül. Az pedig külön vicces, amikor komoly jogi problémát okoz, ha a megölt farkasember szépen visszaváltozik emberré, hősünk pedig magyarázkodhat mindenkinek a malőr miatt.
Vízer
2004.04.29
|
Van Helsing
amerikai kalandfilm, 145 perc, 2004
Vámpírvadász kontra Dracula, vagyis cigánylány a Farkasember ellen, illetve Frankenstein teremtménye mindenkivel szemben, avagy miért nem látjuk a vámpírt a tükörben?
Rendező:

Stephen Sommers

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.