Oculus

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (84)
A posztmodern ember alapélménye a múlt rekonstruálhatatlanságának belátása. Az a tapasztalat, hogy a megtörtént dolgokat képtelenség tökéletesen felidézni, és az emlékeket csak újraírni lehet a múlt töredékeiből, egyszerre nehezíti el és szabadítja fel korunk emberét.
Mert ha nincs rögzíthető valóság, akkor minden csak a fejünkben létezik, vagyis a világ illúzió csupán. Innen pedig már csak egy ugrás a film, ami létmódjánál fogva mindezt a legteljesebben képes visszaadni.
 
A képzelet, a valóság, az álmok és az emlékek egymáshoz való viszonya kezdettől izgatja a filmeseket, akik a legkülönfélébb műfajokban igyekeznek feldolgozni ezt a problematikát. Ezúttal Mike Flanagan eredt a múlt és a képzelet nyomába, méghozzá egy ígéretesen induló, de félúton kissé célt tévesztő horrorral, ami egy tíz évvel ezelőtti családi gyilkosságot próbál felgöngyölíteni – illetve újraírni egy misztikus démon által megszállt tükör segítségével.
zsinora
2014.08.18
|
Oculus
amerikai horror, 104 perc, 2013
Miután a Russell-tesók gyerekkorukban egy súlyos családi tragédiát éltek át, felnőttként visszatérnek az események színhelyére, hogy a családi házban szembenézzenek egy misztikus démon uralta rejtélyes tükörrel.
rendező:

Mike Flanagan

Forgalmazza: JIL kft.
Bemutató: 2014. augusztus 21.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.