Jobb, ha hallgatsz

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (7)
Igaz történet alapján készült újságíró drámát láttunk már párat, de az is igaz, hogy a műfaj nem éppen mostanság éli a fénykorát. Ilyesformán Michael Cuesta izgalmas nyomozós mozija visszatérés a hetvenes évekbe.
A rendező nem próbálta megújítani a műfajt, egyszerűen csak talált egy bivalyerős történetet, szerzett hozzá pár piszkosul jó színészt, és elmesélte azt úgy, ahogy már évtizedekkel ezelőtt is elmesélték volna.  
 
Gary Webb (Jeremy Renner végre ismét drámai szerepben) nem egy nagy lap oknyomozó újságírója, hanem egy kisebb újság nevenincs riportere, aki azonban egy vonzó informátornak hála forró információhoz jut: rájön, hogy a nicaraguai gerillák pénzelése érdekében a CIA beengedte az USA-ba az onnan érkező kábítószert, hogy az eladásából származó haszonból fegyvereket vásároljanak a lázadók számára. A sztori óriásit robbant, csakhogy Webb naiv módon nem sejtette, mi következik ezután. Hiába a botrány, a CIA fejesei helyett eleinte inkább ő került bajba. Valóságos lejárató kampány indult ellene a médiában, ami természetesen a családi életére is kihatással volt. Ennek a krónikája ez a film. 
 
A Jobb, ha hallgatsz egy ízesen elmesélt, jó kis sztori, csakhogy miközben nézzük, végig olyan érzésünk van, hogy láttunk már ilyet. A „Ne bízz senkiben!” filmek között a kötelezőt hozza ugyan, de ebben a témában ennél azért több volt. 
Tulu
2014.10.03
|
Kill the Messenger
amerikai életrajzi film, 112 perc, 2014
Gary Webb amerikai újságíró, aki hatalmas sztorival áll elő: rájön, hogy a CIA segít kokaint juttatni az USA-ba, hogy az abból származó pénzből fizessék a nicaraguai lázadókat. Csakhogy Webbre rászállnak, és hamarosan nemcsak saját magát, hanem a családját is védenie kell a támadásoktól.
Rendező:

Michael Cuesta

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2014. október 9.
(20 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.