Jobb, ha hallgatsz

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (7)
Igaz történet alapján készült újságíró drámát láttunk már párat, de az is igaz, hogy a műfaj nem éppen mostanság éli a fénykorát. Ilyesformán Michael Cuesta izgalmas nyomozós mozija visszatérés a hetvenes évekbe.
A rendező nem próbálta megújítani a műfajt, egyszerűen csak talált egy bivalyerős történetet, szerzett hozzá pár piszkosul jó színészt, és elmesélte azt úgy, ahogy már évtizedekkel ezelőtt is elmesélték volna.  
 
Gary Webb (Jeremy Renner végre ismét drámai szerepben) nem egy nagy lap oknyomozó újságírója, hanem egy kisebb újság nevenincs riportere, aki azonban egy vonzó informátornak hála forró információhoz jut: rájön, hogy a nicaraguai gerillák pénzelése érdekében a CIA beengedte az USA-ba az onnan érkező kábítószert, hogy az eladásából származó haszonból fegyvereket vásároljanak a lázadók számára. A sztori óriásit robbant, csakhogy Webb naiv módon nem sejtette, mi következik ezután. Hiába a botrány, a CIA fejesei helyett eleinte inkább ő került bajba. Valóságos lejárató kampány indult ellene a médiában, ami természetesen a családi életére is kihatással volt. Ennek a krónikája ez a film. 
 
A Jobb, ha hallgatsz egy ízesen elmesélt, jó kis sztori, csakhogy miközben nézzük, végig olyan érzésünk van, hogy láttunk már ilyet. A „Ne bízz senkiben!” filmek között a kötelezőt hozza ugyan, de ebben a témában ennél azért több volt. 
Tulu
2014.10.03
|
Kill the Messenger
amerikai életrajzi film, 112 perc, 2014
Gary Webb amerikai újságíró, aki hatalmas sztorival áll elő: rájön, hogy a CIA segít kokaint juttatni az USA-ba, hogy az abból származó pénzből fizessék a nicaraguai lázadókat. Csakhogy Webbre rászállnak, és hamarosan nemcsak saját magát, hanem a családját is védenie kell a támadásoktól.
Rendező:

Michael Cuesta

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2014. október 9.
(20 kép)


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Németországban nagy színpadi sikere volt a vígjátéknak, amely kapcsolatokról, viszonyokról, hazugságról és igazságról szól őszintén és cinkos humorral.
Filmek a TV-ben
20:30
Philadelphia
amerikai filmdráma, 1993
20:50
Columbo: Fogas kérdés
amerikai krimi, 1990
21:00
Pillangó
amerikai kalandfilm, 1973
21:00
Véres munka
amerikai akcióthriller, 2002
21:00
Úszó erőd
amerikai-francia akciófilm, 1992
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.