Kétarcú január

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (45)
Patricia Highsmith könyvei igen népszerűek filmes körökben, de igazán jó film már régen (A tehetséges Mr. Ripley) készült belőlük. Itt volt az ideje a folytatásnak. A Kétarcú január igazi minimálthriller, ami nagyjából három szereplőt mozgat.
Egy amerikai házaspárt, akik éppen Görögországban nyaralnak, és egy ottani szélhámos idegenvezetőt, aki megpróbálja minél jobban megkopasztani őket, csakhogy eközben nemcsak beleszeret a párocska női tagjába, hanem akaratán kívül egy csúnya bűnesetbe is belekeveredik. 
 
A film a klasszikus krimikhez méltó módon ráérős tempóban indít, és bőven hagy helyet a karakterépítésre, amire szükség is van, ha a fő feszültséget a figurák között ellentétek és jellembeli eltérések adják. A Drive - Gázt! írója egy gyönyörű helyszíneken játszódó, pompás thrillert vitt vászonra, ahol a figurák közti sakkjátszma végig nyílt és kiszámíthatatlan, de azt végig lehet tudni, hogy komoly áldozatokkal jár. 
Tulu
2014.10.03
|
The Two Faces of January
amerikai-angol-francia thriller, 96 perc, 2013
Egy thriller, ami egy csalóról, a feleségéről és egy idegenről szól, akik menekülnek Athénból, miután az egyiküket egy magánnyomozó meggyilkolása miatt keresik.
Rendező:

Hossein Amini

Forgalmazza: JIL kft.
Bemutató: 2014. október 9.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.