A bíró

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (18)
Ha minden film után, amelyben a főhős egy rokona temetése/betegsége miatt hazatér a kisvárosba, ahol felnőtt, majd újraértékeli az életét, csak 500 forintot kapnék, már gazdag ember lennék.
Az eddig producerként és rendezőként is kizárólag vígjátékokat gyártó David Dobkin (Ünneprontók ünnepe) fogta magát, és úgy döntött, készít egy véresen komoly filmet, amivel akár még Oscart is nyerhet, ha jól jön ki a lépés. Rá is beszélt két Robert nevű színészt, Duvallt és Downey Jr.-t, hogy vállalják a főszerepet: előbbi a végletekig szigorú kisvárosi bírót, utóbbi fiát, a nagyvárosi ügyvédet alakítja, akinek ki kell húznia gyilkossággal vádolt apját a csávából. A történet és a rendező semmit sem kockáztat: a kellő időben jönnek a fordulatok, és az információt is a megfelelő lassúsággal adagolják a nézőnek, tudván, minél kevesebbet tudunk, annál kíváncsibbak leszünk. Ez a taktika magyarázza a 140 percre nyújtott játékidőt, de a két főszereplő legalább megdolgozik a pénzéért.
Vízer
2014.10.20
|
The Judge
amerikai filmdráma, 141 perc, 2014
Hank Palmer menő nagyvárosi ügyvéd, aki hazatér szülővárosába, ahol bíróként dolgozó apját gyilkossággal vádolják.
Rendező:

David Dobkin

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2014. október 23.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.