Körberajzolva

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (5)
A franciák majdnem olyan jók a bugyuta vígjátékok terén, mint az olaszok, és talán nem véletlen, hogy a Körberajzolva főhőse többször is elénekli Toto Cotugno örökzöld slágerét, ami valahogy így szól: sono un italiano, un italiano vero!
Jean (François Damiens) sikertelen, szebb napokat látott színész, akivel senki sem akar már dolgozni, mert mindenbe belepofázik és mindenkinél okosabb akar lenni. Hogy meglegyen a segélyhez szükséges kvótája, elvállal egy vidéki munkát: egy hármas gyilkosság bűnügyi rekonstruálása során ő játssza el a hullákat egy távoli síüdülőben, és nem tagadja meg önmagát, ismét belekotyog mások munkájába.
 
A film furcsasága, hogy egyrészt rendezője, Jean-Paul Salomé ennél jóval nagyobb produkciókat (Belphégor - A Louvre fantomja, Arsene Lupin, Kémnők) szokott készíteni – talán ő is túl van a fénykorán - , másrészt a belga művészfilm nagyágyúi, a Dardenne-testvérek látják el a produceri feladatokat. Az eredmény egy kedvesen idétlen darab, ami vígjátéknak elmegy, kriminek viszont kevésbé jó.
Vízer
2014.11.28
|
Je fais le mort
francia vígjáték, 104 perc, 2013
A negyvenéves Jean színész, de mivel nincs munkája, kényszerűen másfajta melót is vállal; a rendőrséghez áll be holttest megformálónak.
Színész:

Francois Damiens
(Jean Renault)

Géraldine Nakache
(Noémie Desfontaines)

Lucien Jean-Baptiste
(Lamy hadnagy)

Jean-Marie Winling
(Michel Beauchatel)

Kévin Azais
(Ludo)

Nanou Garcia
(Zelda)

Corentin Lobet
(Servaz)

Judith Henry
(Caroline)

Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2014. december 4.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.