Apropó szerelem

olvasói
6/10 (15)
Az újév első napja minden kétséget kizáróan Juliette Binoche-é, akinek rögtön két angol nyelvű filmjét is bemutatják nálunk: míg a Sils Maria felhői veretes, és néha nehezen emészthető művészfilm, addig az Apropó szerelem könnyen fogyasztható, de azért minőségi romkom.
Karrierje csúcspontján Hugh Grant kapta sorra az ilyen szerepeket, nevezetesen a sármos, de kissé lepattant irodalomtanárét. Szerencsére vagy sem, most a nála minden kategóriában jobb Clive Owen lépett ebbe a cipőbe, és azzal a karakterrel, amit pár éve még rendre Emma Thompson keltett életre, most Juliette Binoche küzd meg. Ő ugyanis a neves festő, aki egyre súlyosabb reumatológiai betegsége miatt képtelen az alkotásra. Őket ketten egymásnak teremtette a jóisten, legalábbis itt és most, abban a vidéki iskolában, ahol mindketten kényszerpályán tanítanak, de A Romantikus Vígjátékok Nagy Szabálykönyve alapján hosszú ellenségeskedés veszi kezdetét köztük, amikor a hölgy kijelenti, hogy a leírt szó mit sem ér, csak a képek számítanak.
Vízer
2014.12.19
|
Words and Pictures
amerikai-angol romantikus vígjáték, 111 perc, 2013
Jack és Diana egykor sikeres művészek voltak, de mára már mindketten tanárként dolgoznak ugyanabban az iskolában. Még szerelem is kialakulhatna köztük, ha nem vitatkoznának össze a szavak és a képek erejéről.
Rendező:

Fred Schepisi

Forgalmazza: Cinetel
Bemutató: 2015. január 1.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.