Téli álom

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (159)
Aydin a színészettől visszavonulva egy kis szállodát vezet Kappadókiában fiatal feleségével. Művelt, gazdag, világi ember, mondhatni szöges ellentéte a helybélieknek, akik félve tisztelik és szeretik őt. Törékeny béke és egyensúly ez, elég egy eldobott kő…
…és a felszínre törnek az indulatok. A gyönyörű tájon játszódó történetben a szereplők hosszas dialógusokban fejtik ki véleményüket a világról, a vallásról, a családról, az életről. A Ceylan házaspár a török ember minden vágyát, félelmét és frusztrációját beleírta ebbe a hihetetlenül erős és monumentális drámába. Jön a tél, az emberek összehúzódnak és bőven van mit mondaniuk egymásnak. Elképesztően jó alakítások, nagyszerű fényképezés, a kelleténél talán egy kicsivel hosszabb játékidő. A tavalyi Arany Pálma győztesét bátran ajánlom mindazoknak, akik nem írták alá a Szulejmánt reklámmentesen! petíciót.
Hujber
2015.01.09
|
Kis Uykusu
francia-német-török filmdráma, 196 perc, 2014
Az idősödő, korábban színészként dolgozó Aydin Kappadókiában működtet egy szállodát, ami nyáron nagyon pörög, viszont télen teljesen kihalt. A férfi egyedül találja magát feleségével és elvált nővérével.
Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2015. január 15.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
20
K
21
Sze
22
Cs
23
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.