Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (173)
Úgy fest, mostanság a legambiciózusabb rendezők Mexikóból érkeznek Hollywoodba. Míg Guillermo del Toro a képregényfilmek és nagyszabású látványfilmek határait feszegeti, addig Alfonso Cuarón és most már Alejandro González Inárritu is a hosszú snittekből álló filmek...
…összerakásának megszállottja, viszont Inárritu most jóval tovább ment honfitársánál. A Birdmant már csak azért is furcsa nézni, mert olyan, mintha egyetlen rekordhosszúságú snittből állna, vagyis vágást nem nagyon láthatunk benne. Persze van, csak azokat jól elrejtették, így a moziban ülve olyan érzésünk lesz, mintha egy szünet nélkül zakatoló vonaton (ehhez nagyban hozzájárul a dobszólókra építő filmzene is) száguldanánk alá Michael Keaton elsötétült tudatalattijába. 
 
A Batman-filmek óta sajnos erősen hanyagolt színésznél jobbat nem is választhattak volna Birdman, vagyis a Birdman képregényfilmekben őt alakító Riggan szerepére, aki máig az egykori szuperhősös filmjei dicsőségéből él, és most egy Broadway színdarab rendezésével és főszerepével kívánja megmutatni a világnak, hogy ő mekkora művész. A film leginkább a színészlélek törékenységének bemutatásában jeleskedik, miközben kissé eltúlozva, de végig hitelesen mutatja be a Broadway színpadainak világát. 
 
A film egyszerre bravúr a színészektől (azt a jelenetet, amikor Edward Norton a közönség előtt, élesben akarja megdugni Naomi Watts-ot, sosem felejted el), de mindenekelőtt bravúr a rendezőtől, aki végre maga mögött hagyta korábbi szupernyomasztó (Bábel, Korcs szerelmek) világát. 
Tulu
2015.01.09
|
Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
amerikai vígjáték, 119 perc, 2014
A korosodó Riggan, az egykor híres képregényfilm főhőse mára már parkolópályára került, alig kap szerepeket.Utolsó esélye egy színdarab a Broadwayn, amelynek főszereplője, írója lehet.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2015. január 15.
(22 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.