Foxcatcher

est.hu:
9/10
|
olvasói
5/10 (47)
A Capote és a Pénzcsináló rendezője híres arról, hogy csendes, lassan építkező filmeket készít, amik még akkor is majd kirobbannak a feszültségtől, amikor épp nem történik semmi igazán látványos dolog a vásznon.
Ez a letisztult filmezési mód tökéletesen illik a Schultz testvérek drámájához is, akik a nyolcvanas évek olimpikon birkózóiként voltak sikeresek, és akiket felkarolt egy John du Pont nevű milliárdos, aki eleinte csak pénzzel támogatta őket, később azonban már az edzőjüknek képzelte magukat, pedig kontár volt ehhez a sporthoz (is). Az ügyből aztán egy teljesen érthetetlen gyilkosság lett, és ha nem Bennett Miller rendez filmet a sztoriból, más kezekben simán közepes tévéfilmmé silányult volna az alapanyag. Ő azonban színészeiből (Steve Carell átalakulás bravúros) a maximumot kihozva egy pokolian feszült, minimalista, de maximum hőfokon égő mozit rakott le az asztalra.
Tulu
2015.01.22
|
Foxcatcher
amerikai filmdráma, 134 perc, 2014
John, a du Pont-vagyon örököse paranoiás és skizofrén is egyben. Imádja a birkózást, ezért a vagyonából magához csábít edzeni egy olimpikon birkózó testvérpárt. A dráma itt veszi kezdetét.
Rendező:

Bennett Miller

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2015. január 29.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.