Fehér árnyék

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (68)
Fekete Afrikában albínónak lenni nem életbiztosítás, ugyanis a nem éppen kifinomult orvosi szerekkel gyógyító, és arrafelé túlságosan népszerű boszorkánydoktorok egy része szerint az albínó testrész szerencsét hoz, és mindenfélét lehet gyógyítani vele.
Miután a kis Alias apukája áldozatul esik ezeknek a babonáknak, az édesanyja a fiút a városba menekíti, ahol kénytelen a nagybátyja piti üzleteiben segédkezni. Noaz Deshe Velencét, Sundance-et és a miskolci CineFestet is megjárt filmje vérbeli kísérleti munka. Bár van elmesélhető története, inkább egyfajta nyomasztó álomként működik, és a jelenetek is sokszor csak lazán kapcsolódnak egymáshoz. Nagy nyitottság kell az értékeléséhez, viszont ha épp ilyen állapotban kap el bennünket, elég nagy hatással tud lenni az ember lelkére. Afrika legsötétebb oldalát látni ugyanis nem kis próbatétel elé állítja a gyanútlan nézőt.
Tulu
2015.02.05
|
White Shadow
német-olasz-tanzán filmdráma, 117 perc, 2013
Alias, a fiatal albínó fiú apját megölték és a fiúnak is menekülnie kell. Egy nagyvárosba költözik, hogy ne találják meg a konkrétan albínókra vadászó boszorkány orvosok.
Rendező:

Noaz Deshe

Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2015. február 12.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.