Nagy szemek

est.hu:
7/10
|
olvasói
10/10 (149)
A csilliárd dolláros cukormázcsodákba szép lassan belefulladni látszó Tim Burton az Éjsötét árnyék bukása után gondolt egy merészet, és visszatért a sokkal szerényebb költségvetésű, emberibb és Johnny Depp-mentes világába, és ennél jobb nem is történhetett volna vele.
A Nagy szemek életrajzi film, és ilyet korábban csak egyszer (Ed Wood) csinált a mester, ráadásul nagyon izgalmas dolgot feszeget: a Keane-házaspár botrányát, amikor kiderült, hogy a népszerű, nagy szemű gyerekeket ábrázoló festményeket nem a férj, Walter, hanem a felesége, Margaret festette titokban. A film nemcsak a világ átverésének szórakoztató története, hanem egyben látlelet egy elnyomásra és hazugságokra épülő házasságról. Burton azonban kicsit arányt téveszt: Margaret (Amy Adams) teljesen realisztikus figuráját ereszti össze Walter (Christoph Waltz) már-már karikatúraszerűen eltúlzott alakjával, amitől a film dráma helyett inkább amolyan bizarr vígjátékká válik.
Tulu
2015.02.26
|
Big Eyes
amerikai életrajzi film, 105 perc, 2014
A Keane festőművész házaspár nagy szemű gyerekeket ábrázol képein, amelyeknek hatalmas sikere van. A váláskor azonban küzdelem indul kettejük között a képek jogait illetően, végül a bíró találja ki a végleges megoldást.
Rendező:

Tim Burton

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2015. március 5.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.