21 gramm

olvasói
10/10 (7)
Robert Rodriguez direktor kilencvenes évekbeli hollywoodi debütálása óta nagy a piaca a mexikói filmeseknek az Álomgyárban, annyira számítanak rájuk a helyi stúdiófőnökök, hogy - lásd a Harry Potter-széria harmadik epizódját készítő Alfonso Cuarón rendező esetét - gyakran a sztárokat és a sokmilliós költségvetést sem sajnálják tőlük.
A szintén mexikói illetőségű Alejandro González Inárritu rokonszenvesen fésületlen és kellően gyomorszorító Korcs szerelmek című munkájával tette le a névjegyét négy évvel ezelőtt: az erős karaktereket felvonultató és sajátos kiállítású - egyszerre sültrealistának és szürrealistának tetsző képekkel operáló - film díjak özönét kapta a világ minden táján, emellett a szélesebb közönség előtt is jól szerepelt. 
 
Ám ami a Korcs szerelmekben eredeti volt, az Inárritu legfrissebb munkájában már csöppet modorosnak tűnik. A 21 gramm három szálon futó történetének középpontjában néhány sorsüldözött ember áll: egy férjét és két kislányát balesetben elveszítő fiatal nő (Naomi Watts), a halálesetben főszerepet játszó kisstílű gengszter (Benicio Del Toro), és egy férfi (Sean Penn), aki annak köszönheti életét, hogy megkapja az elgázolt férj szívét. Inárritu bravúrosan szövi egybe a széttartó cselekményszálakat - sőt eközben még arra is telik tőle, hogy esetenként az egyenes vonalú elbeszélésmódot látványosan hanyagolva ide-oda ugráljon a különböző idősíkok között -, ám ennél többet nemigen nyújt: a karakterek ezúttal lényegesen haloványabbak, mint a Korcs szerelmekben voltak, a történet pedig minden meglepőnek szánt fordulata ellenére kiszámítható. A látványosan leroncsolt nyersanyagra forgatott, végig kézikamerával vett film így inkább tetszik a Korcs szerelmek utánérzésének, mintsem szuverén darabnak.
Homolka
13 May 2004
|
Hungarian title: 21 gramm
American drama, 124 perc, 2003
Színész:

Sean Penn
(Paul Rivers)

Naomi Watts
(Cristina Peck)

Benicio Del Toro
(Jack Jordan)

Charlotte Gainsbourg
(Mary Rivers)

Danny Huston
(Michael)

Melissa Leo
(Marianne Jordan)

Eddie Marsan
(John tiszteletes)

Clea DuVall
(Claudia)

Kevin Chapman
(Alan)

LinksFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.