Gemma Bovery

est.hu:
6/10
|
olvasói
5/10 (5)
A film alapjául szolgáló, azonos című képregény szerzőnője a gótikus-romantikus regények stílusában, de modern nyelvezettel ír, halálraítélt főhősnője az angol középosztályból kerül ki. A Gemma Bovery tragikomikus története egy Normandiában letelepedő házaspárról szól...
…melyet egy kitalált település pékje mesél el nekünk személyes emlékei és a feleség naplója alapján. A Bailleville-be érkező, szabad felfogású és gyönyörű Gemma azonnal felhívja magára az idősebb Martin Joubert figyelmét, aki életvitele miatt egyre inkább Flaubert Bovarynéjét véli benne felfedezni. Martin mindent elkövet, hogy Gemma ne juthasson Emma sorsára, de bármit tesz, egyre csak a végzet felé sodorja a nőt.  
 
A Coco Chanel rendezőnőjének minden lehetősége megvolt arra, hogy emlékezetes feldolgozással álljon elő, azonban gyakran elkalandozik, mint a szomorú szemű Luchini gondolatai Arterton formás idomai láttán.  
Hujber
2015.04.09
|
Gemma Bovery
francia romantikus filmdráma, 99 perc, 2014
Martin, a vidéki pék szomszédjába beköltözik egy angol párocska, akiket véletlenül pont ugyanúgy hívnak, mint Flaubert híres hősnőjét. A pék titokban beleszeret a pár vonzó nőtagjába.
Rendező:

Anne Fontaine

Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2015. április 16.
(19 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.