A hangok

est.hu:
9/10
|
olvasói
9/10 (16)
Iránnak ugyan akadnak világhírű rendezői, de korábban nem nagyon volt jellemző, hogy ők Hollywoodban is kipróbálják magukat, de most már ez sem jelenthet akadályt. Amíg ilyen filmekkel ajándékozzák meg a nézőket, mint A hangok, addig én ott leszek a mozipénztárnál sorban állók között, az biztos.
Ryan Reynoldsról ugyan sokan gondolják, hogy pocsék színész, pedig a srác egy jó rendező irányítása alatt csodákra képes, ahogy azt például az Élve eltemetvében is megmutatta. Szerencsére ezúttal is ez a helyzet. Reynolds most Jerry-t, a magányos és kissé zilált lelkű fickót alakítja, akit a környezetében mindenki kedves figurának tart, ám az csak a kevésbé zavaró tulajdonsága, hogy otthon rendszeresen az állataival beszélget (érdekesség: a kutya és a macska hangját is Reynolds szolgáltatja). Amikor elgurul a gyógyszer, hősünk sorozatgyilkossá válva vadássza le a környezetében lévő csinos nőneműeket. Persze sorozatgyilkosos mozit láttunk már ezret, de ilyet még garantáltan nem. 
 
A hangok nem csak azért különleges, mert egy sorozatgyilkos szemszögéből láthatjuk az eseményeket, hanem azért is, mert tényleg bepillantást enged egy ilyen elme zavart működésébe. És ugyan fekete komédiáról van szó sok-sok valóban fergeteges poénnal, végső soron egy végtelenül magányos, tragikus gyerekkorú férfit látunk, aki a normális mivoltában képtelen elviselni az őt körülvevő világot, így inkább a saját belső abnormális világát választja. Váratlanul mély és emberi film A hangok, ami a tavalyi Sundance fesztiválos premierjén sok nézőnél kicsapta a biztosítékot, főképp a film végi, zseniális musicalbetét (!?) bemutatásával.  
Tulu
2015.04.23
|
The Voices
amerikai bűnügyi vígjáték, 103 perc, 2014
Jerry cuki csávó, csakhogy hallja, hogy a háziállatai beszélnek hozzá, és a macskája arra buzdítja, hogy embereket öljön.
Rendező:

Marjane Satrapi

Színész:

Ryan Reynolds
(Jerry)

Anna Kendrick
(Lisa)

Gemma Arterton
(Fiona)

Jacki Weaver
(Dr. Warren)

Sam Spruell
(Dave)

Forgalmazza: ADS Service
Bemutató: 2015. április 30.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.