Hétköznapi vámpírok - A koporsóba zárt felvétel

est.hu:
9/10
|
olvasói
10/10 (103)
Azóta tudjuk, hogy a vámpírok köztünk élnek és tulajdonképpen egészen olyanok, mint mi, emberek, mióta Stephenie Meyer piacra dobta az első Alkonyat-könyvet. Éppen ideje volt, hogy a témára érkezzen egy vicces reakció.
A piaci rést két új-zélandi srác találta meg, akik fergeteges agymenéssel válaszoltak a vérszívós-szerelmes blockbusterre és társaira. Sokféleképpen nyúltak már a vámpírtémához, de Taika Waititi és Jemaine Clement áldokumentarista stílusban megcsinált vámpírfilm-paródiája merőben új hangot üt meg. Az ő vámpírjaik kedves fickók, akik együtt éldegélnek egy belvárosi albérletben, és olyan dolgokon vitatkoznak, hogy ma éppen kinek kell elmosogatnia és hasonlók. Mindegyikük volt már szerelmes, bulizni járnak, szeretik a jó ruhákat meg a zenét, vagyis semmiben sem különböznek tőlünk. Azt leszámítva, hogy halhatatlanok és emberek vérével táplálkoznak. 
 
Filmes stáb dokumentálja Viago, Deacon, Vladislav és Petyr mindennapjait, akik úgy beszélnek a kamerába, mintha egy valóságshow szereplői lennének. Az alapkoncepciót sikerül következetesen végigvinnie a mozinak, így elkerüli az öncélú bohóckodás csapdáját, de nem csak ezért jár neki a dicséret. Amikor a fiúkhoz beköltözik a frissen vámpirizált Nick, és magával hozza legjobb barátját, az informatikus Stut is, a múltban ragadt vámpírok előtt feltárul a Facebook, a Skype és a Google csodája. Ja, és a vámpírélet árnyoldalait sem hallgatják el előlünk, mert olyan is van: „Végig kell nézned mindenki halálát. Anyádét, apádét, a barátaidét… néha elég brutális”. A tavalyi Sundance Fesztiválon bemutatott Hétköznapi vámpírok végre hozzánk is megérkezett. 
 
zsinora
2015.04.17
|
What We Do in the Shadows
új-zélandi horror-vígjáték, 86 perc, 2014
Viago, Deacon, Vladislav és Petyr közös háztartásban élő vámpírok, akik egyszerűen csak szeretnék jól érezni magukat, és a kaland kedvéért beengednek a házukba egy dokumentumfilmes csapatot.
Forgalmazza: Cinetel
Bemutató: 2015. április 23.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.