The Duke of Burgundy

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (100)
A több szállal hazánkhoz kötődő angol rendező nálunk forgatta legújabb filmjét. Bár a főbb szerepekben egy dán és egy olasz színésznőt láthatunk, a stáblistában bőven találni magyar neveket. A cím nem hercegre utal, hanem a kockáslepkére.
A történet egy kastélyban játszódik, melynek úrnője szenvedélyesen gyűjti és tanulmányozza a helyi rovarvilágot. A másik szenvedélye a rendszeresen késő és hibát hibára halmozó cselédlány szexualitásba hajló testi-lelki megalázása. A leszbikus bdsm kapcsolat bemutatása nem mentes a testiségtől, de elsősorban annak lélektanával foglalkozik. A két nőben lezajló érzelmi és gondolati folyamatok ábrázolásához Strickland a filmes eszközök széles tárházát vonultatja fel a klasszikusokat idéző, ám mégis zavarba ejtően újszerű és eredeti módon. A szerelmi függés mélységének feltárásában fontos szerephez jutnak a ruhák, a díszletek és a már említett rovarok is.
Hujber
2015.04.23
|
The Duke of Burgundy
angol filmdráma, 104 perc, 2014
Egy nő, aki hernyókat és lepkéket tanulmányoz, tesztelni próbálja a kapcsolata határait a szerelmével.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2015. április 30.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.