A királynőért és a hazáért

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (10)
John Boorman (Gyilkos túra, Excalibur, A szabadság ösvényein), a brit mozi egyik nagy öregje hosszú évekig csiszolgatta utolsónak szánt filmje anyagát. A részben önéletrajzi ihletésű, nosztalgikus hangvételű, keserédes történelmi dráma...
...a rendező talán legnagyobb sikerének, az öt Oscar-díjra jelölt és szintén saját élmények alapján írt Remény és dicsőségnek a folytatása, amely az angolok második világháborús részvételét egy kisfiú szemszögéből mesélte el.
 
Most az ötvenes évek elején járunk, a koreai háború idején. A kissrác, a sorkatonai szolgálatra érkező Bill időközben felnőtt, de még ott van előtte szinte az egész élet. Hátravan az első éjszaka egy nővel, az első szerelmi csalódás, a barátság, a becsület és a hazafiasság próbája is – vagyis mindaz, ami (hogy Boorman után szabadon a nagy szavaknál maradjunk) a férfit férfivá teszi…
zsinora
2015.04.30
|
Queen and Country
angol dráma, 115 perc, 2014
A 18 éves Bill-t besorozzák a hadseregbe és hamarosan indulnia kell a koreai háborúba. Először egy kiképzőtáborba küldik, ahol összeismerkedik Percy-vel, akivel jó barátok lesznek.
Rendező:

John Boorman

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2015. május 7.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.