Szerelemsziget

olvasói
3/10 (6)
Jasmila ®banić alig múlt 30, amikor a Szerelmem, Szarajevóval Arany Medvét nyert Berlinben. Következő filmjét, az Útont már tárt karokkal várták a fesztiválokon, aztán a világ valahogy elfelejtkezett a tehetséges bosnyák rendezőnőről, itt volt hát az ideje már egy új mozinak.
®banić búcsút intett a délszláv háború társadalmi és morális következményeit boncolgató szívszorító történeteknek, és a napfényes Galeąnjakra instruálta stábját. A szív alakú horvát szigeten játszódó Szerelemsziget ígéretesen indul – a nyaralóhely mindannyiunknak ismerős arcai és helyzetei mosolyt csalnak az arcunkra –, és egyből valami nagy titokba botlunk. A férjével érkezett terhes Liliane a szálloda egyik alkalmazottjában, a szexi Florában ugyanis egykori ismerősét fedezi fel, a viszontlátás pedig nem felhőtlen. Ami ezután következik, azt Almodóvar is megirigyelné – de sajnos csak rosszabb pillanataiban.
zsinora
2015.07.10
|
Ostrvo ljubavi
bosnyák-horvát-német-svájci vígjáték, 90 perc, 2014
Egy terhes francia nő Szarajevóban él a férjével és a lányukkal. A dolgok akkor kezdenek bonyolódni, amikor együtt mennek egy horvát szigetre nyaralni, és egy gyönyörű nő behálózza őket.
Rendező:

Jasmila Zbanic

Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2015. július 16.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.