Papírvárosok

est.hu:
8/10
|
olvasói
4/10 (10)
John Green tud valamit. A fiatal író a könyveiben úgy kapja el a mai tinédzserek világának hangulatát, hogy az ne csak belterjes módon számukra legyen érdekes. A műveibe annyi életigenlés szorul, amivel még a legtragikusabb történeteit is meg tudja tölteni reménnyel...
…ráadásul tavaly a Csillagainkban a hibával Hollywood felfedezte, hogy ezek a sztorik a mozivásznon is prímán helyt állnak. Az új film igazából egy régi könyvön alapul, amit Green még a Csillagainkban a hiba előtt írt, és sokkal kevésbé szomorú, ám nem kevésbé mély annál.  
 
A sztori középpontjában egy gyerekkori fiú-lány barátság áll, ami a középiskola végére élve elmúlik, de a fiú (Quentin) részéről a vonzalom azért megmarad a lány (Margo) iránt. Egy este Margo váratlanul bemászik Quentin ablakán és egy felejthetetlen kalandra rángassa magával, hogy azután egyszerűen csak felszívódjon a világ elől. Ám hagy maga után nyomokat, melyeken a srác és a barátai elindulhatnak, ha meg akarják találni. 
 
Ahogy a legtöbb izgalmas coming of age film, a Papírvárosok is az első szerelemről, pontosabban annak illúziójáról szól, és bár a Margo utáni nyomozás is érdekes, a filmet elsősorban az emeli az átlag fölé, hogy a szereplői hús-vér tinik, és nem karikatúrák. Úgy beszélnek, ahogy egy tinédzser beszélne, és olyan dolgokat élnek át, melyek minden tini életében meghatározó szereppel bírnak. A film egyetlen szépséghibája, hogy a végén túlságosan a szánkba rágja a mondanivalóját, de így is iszonyatosan örülnék, ha minden tinifilm csak fele ennyire jó volna. 
Tulu
2015.07.27
|
Paper Towns
amerikai romantikus filmdráma, 109 perc, 2015
Quentin óvodás kora óta odavan a környékükön lakó csajért, és természetesnek veszi, hogy ő tudomást sem vesz róla. Ezért lepődik meg igazán, amikor Margo egy éjjel bemászik a szobájába - méghozzá teljes nindzsa felszerelésben.
Rendező:

Jake Schreier

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2015. július 30.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Cs
9
P
10
18:10
A Lego-kaland 2
amerikai animációs film, 2019
18:10
Kétarcú január
amerikai-francia-angol thriller, 2014
18:25
Ruben Brandt, a gyűjtő
magyar animációs film, 2018
18:35
Amerikába jöttem
amerikai vígjáték, 1988
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.