Papírvárosok

est.hu:
8/10
|
olvasói
4/10 (10)
John Green tud valamit. A fiatal író a könyveiben úgy kapja el a mai tinédzserek világának hangulatát, hogy az ne csak belterjes módon számukra legyen érdekes. A műveibe annyi életigenlés szorul, amivel még a legtragikusabb történeteit is meg tudja tölteni reménnyel...
…ráadásul tavaly a Csillagainkban a hibával Hollywood felfedezte, hogy ezek a sztorik a mozivásznon is prímán helyt állnak. Az új film igazából egy régi könyvön alapul, amit Green még a Csillagainkban a hiba előtt írt, és sokkal kevésbé szomorú, ám nem kevésbé mély annál.  
 
A sztori középpontjában egy gyerekkori fiú-lány barátság áll, ami a középiskola végére élve elmúlik, de a fiú (Quentin) részéről a vonzalom azért megmarad a lány (Margo) iránt. Egy este Margo váratlanul bemászik Quentin ablakán és egy felejthetetlen kalandra rángassa magával, hogy azután egyszerűen csak felszívódjon a világ elől. Ám hagy maga után nyomokat, melyeken a srác és a barátai elindulhatnak, ha meg akarják találni. 
 
Ahogy a legtöbb izgalmas coming of age film, a Papírvárosok is az első szerelemről, pontosabban annak illúziójáról szól, és bár a Margo utáni nyomozás is érdekes, a filmet elsősorban az emeli az átlag fölé, hogy a szereplői hús-vér tinik, és nem karikatúrák. Úgy beszélnek, ahogy egy tinédzser beszélne, és olyan dolgokat élnek át, melyek minden tini életében meghatározó szereppel bírnak. A film egyetlen szépséghibája, hogy a végén túlságosan a szánkba rágja a mondanivalóját, de így is iszonyatosan örülnék, ha minden tinifilm csak fele ennyire jó volna. 
Tulu
2015.07.27
|
Paper Towns
amerikai romantikus filmdráma, 109 perc, 2015
Quentin óvodás kora óta odavan a környékükön lakó csajért, és természetesnek veszi, hogy ő tudomást sem vesz róla. Ezért lepődik meg igazán, amikor Margo egy éjjel bemászik a szobájába - méghozzá teljes nindzsa felszerelésben.
Rendező:

Jake Schreier

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2015. július 30.
(8 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Fekete Jenő a hazai bluesélet veteránja, akit a nagy öregek közül mindenki ismer.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
18:10
Tökös szerelem
amerikai-kanadai Komédia, 2015
18:20
Alfa
amerikai kalandfilm, 2018
18:20
Elvarázsolt kastély
amerikai vígjáték, 2003
18:25
A párizsi vonat
amerikai film, 2018
18:30
Fák jú Tanár úr! 2.
német vígjáték, 2015
Fronton innen, fronton túl. Az első világháborúrol mindent a hosszú hétvégén Szentendrén a Skanzenben. @szentendreiskanzen . . . #frontoninnen #háború #kiallitasajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.