Az Eichmann show

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (4)
A náci háborús bűnös, Adolf Eichmann perére 1961-ben került sor Jeruzsálemben, miután izraeli ügynökök az Argentínában álnéven élő SS-főtisztet elrabolták. Az eseményt az egész világ figyelemmel kísérte, köszönhetően Milton Fruchtman producernek, ...
…aki a televíziós közvetítésre a baloldali nézetei miatt feketelistára került Leo Hurwitz dokumentumfilmest kérte fel. Tettükkel nem csak a hírnevüket, hanem az életüket is kockáztatták. Kettejüket más motiválta, ami nem egyszer vezetett konfliktushoz a felvétel során. A kitalált és rekonstruált jelenetek jól illeszkednek az archív képanyaghoz, Freeman és LaPlaglia hozzák a kötelezőt, és megtudhatjuk azt is, hogyan vélekedett a perről a zsidóság és a nagyvilág.
 
A modern tömegtájékoztatás egyik mérföldkövét a BBC dolgozta fel, igazán jól tévéfilmként működik a dolog, de sajnos a játékidő nem elég ahhoz, hogy mindent megmutasson, amit szeretne.
Hujber
2015.08.19
|
The Eichmann Show
angol filmdráma, 90 perc, 2015
1961-ben a náci párt korábbi tagját, Adolf Eichmannt zsidó ügynökök elfogják, és bíróság elé állítják. Az amerikai televíziós producer, Milton Fruhtman filmet szeretne készíteni a tárgyalás sorozatról.
Forgalmazza: Pannonia Entertainment Ltd.
Bemutató: 2015. augusztus 27.
(20 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.