Suite Française

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (4)
Franciaországban élt, áttért a katolikus hitre, a Kijevben született Iréne Némirovsky írónő zsidó származása miatt mégis Auschwitzban lelte halálát. Befejezetlen kéziratát lánya őrizte évtizedekig, mígnem felfedezték annak irodalmi értékét.
Rossz helyen, rossz időben, így lehetne röviden jellemezni a megszálló német tiszt és a francia nő történetét. A gyanakvástól sem mentes, lassan kialakuló, tiltott és visszafogott szerelmükön kívül, melyért egyre nagyobb áldozatot kell hozniuk, Saul Dibb jó érzékkel mutatja be azt is, hogy a németek által megszállt kis francia faluban ki hogyan reagál a kialakult helyzetre, ki hogyan próbál túlélni. A film főleg közeli képekkel operál, a neves színészgárda hozza is a kötelezőt, arcukon az érzelmek széles skáláját felvonultatva. A német tisztet alakító Matthias Schoenaerts tovább menetel. Nem egy szívderítő darab, de éppen ettől életszerű.
Hujber
2015.08.31
|
Suite Française
angol-belga-francia-kanadai háborús film, 107 perc, 2014
Amikor a második világháborúban a németek bevonulnak Franciaországba, az emberek tömegesen hagyják el Párizst. Egy kis vidéki településen a helyiekhez szállásolják el a német tiszteket. Szerelem szövődik az itt élő Lucile és egy német tiszt között.
Rendező:

Saul Dibb

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2015. szeptember 3.
(9 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.