Kötéltánc

olvasói
7/10 (15)
Néhány éve a magyar mozikban is láthattuk az Ember a magasban című lenyűgöző dokumentumfilmet a francia kötéltáncosról, Philipe Petitről, aki kinézte magának a World Trade Center két tornyát, kifeszített egy kötelet közéjük és átsétált rajta.
A doksi anno Oscar-díjat kapott, most pedig Robert Zemeckis (Vissza a jövőbe-trilógia) a legmodernebb 3D-vel felvértezve játékfilmként meséli el a történetet, ahol egyfajta heist movie-ként mutatja be ezt a vakmerő illegális akciót. A film a főhős karakterére és a drámai szálra legalább annyira koncentrál, mint a nagy mutatvány minél látványosabb bemutatására. Ez utóbbi egy 40 perces szuperintenzív szekvencia, és az amerikai mozikban jó néhányan rosszul lettek és megszédültek a vetítésen, annyira hatásosra sikeredett. Joseph Gordon-Levitt francia akcentusa ugyan hagy némi rossz szájízt maga után, de ezt a filmet muszáj látni, méghozzá IMAX 3D-ben.
Tulu
2015.09.30
|
The Walk
amerikai kalandfilm, 123 perc, 2015
A francia Philippe Petit 1974-ben elindult, hogy egy drótkötélen átsétáljon a World Trade Center egyik tornyából a másikba.
Rendező:

Robert Zemeckis

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2015. október 8.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.