Kémek hídja

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (33)
Steven Spielberg neve sokáig egyet jelentett a nagybetűs szórakoztatással, és bár fiatalon is rajongott a történelmi témákért, mostanra eljutottunk oda, hogy csak és kizárólag történelmi drámákat forgat az ismert (Lincoln) és az ismeretlen (München) hősökről.
Az új Spielberg-filmek sokkal szárazabbak és valósághűbbek a régieknél, a rendező pedig az évek során rendkívül karakterközpontúvá vált. A Kémek hídja egy amerikai ügyvéd (Tom Hanks) történetét meséli el, aki a hidegháborús időkben vezényel le egy fogolycserét a Szovjetunióval nem mindennapi körülmények között. A film ügyesen adja vissza a fallal kettéosztott Berlin paranoid hangulatát, a figurák is izgalmasak, de valahogy végig úgy éreztem magam, hogy egy kissé száraz tanmesét nézek arról, hogy az igazságosság fontosabb a patriotizmusnál.
Tulu
2015.11.19
|
Bridge of Spies
amerikai thriller, 135 perc, 2015
1960-ban a szovjetek elfogják egy lelőtt amerikai kémrepülőgép pilótáját. Az amerikaiak egy ügyvéddel próbálják kiszabadíttatni a hadifoglyot.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2015. november 26.
(7 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.