Szerdai gyerek

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (9)
Horváth Lili filmje a nyári Karlovy Vary premierje óta hódít a világ filmfesztiváljain, legutóbb épp Indiából hozott haza díjat. Ez is azt jelzi, hogy a világon mindenütt azonosulni tudnak a gyerekként anyukává vált Maja történetével...
...aki a felnőttkorba lépve azért dolgozik, hogy visszakaphassa az otthonból a kisfiát, akit egyelőre képtelen ellátni. A magyar film sokáig nagyon erős volt szociodrámákban, de az utóbbi években a műfaj háttérbe szorult, így a Szerdai gyerek egy régi hagyományt visz tovább. Az elsőfilmes Horváth Lili ügyesen teremti meg a mélyszegénység kilátástalan atmoszféráját, és a karaktereit is megfelelően kidolgozza, csakhogy a főszereplő Vecsei Kingát leszámítva a legtöbb amatőr színész szájából recsegve jönnek elő a dialógusok, ami sokat ront a film természetességén. A Szerdai gyerek időnként képes bevinni a gyomrost, ám egy-két ügyetlenség miatt máskor csak a levegőt püföli.
Tulu
2015.11.30
|
magyar filmdráma, 93 perc, 2015
A film egy különös felnőtté válási történet, melyben egy olyan lánynak kell anyává érnie, akinek magának nem volt édesanyja.
Rendező:

Horváth Lili

Forgalmazza: PopFilm
Bemutató: 2015. december 3.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.