Véresen egyszerű

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (6)
A Coen testvérek rendezői bemutatkozása önmagában is mestermunka, akár tanítani is lehetne – és tanítják is.
Legfeljebb azt lehet a feszes és csavaros thrillernek felróni, hogy hiányzanak belőle a nagy nevek és egy igazán karizmatikus férfi főszereplő, így aztán nehéz kinek drukkolni, de ez gyakori dilemma Ethan és Joel coen alkotásai esetében, mert a tesókban azért lehet némi kis gonoszság is.
 
Ettől függetlenül a felesége és annak szeretője meggyilkolását megrendelő, majd a saját dugájába dőlő ellenszenves texasi kocsmatulajdonos bűnhődés története klasszikus film noir, némi csavarral. Van itt sunyi magánnyomozó, a nő, akinek nehéz hinni, meg a jóképű pultos – aztán lehet tippelni, hogy ki éli túl az egészet. Annyit azért segítünk, hogy a női főszereplő, Frances McDormand a forgatás után hozzáment a rendezőhöz…

Forrás: Est.Tv Magazin
2008.05.23
|
Blood Simple
amerikai krimi, 97 perc, 1984
Mit tegyünk, ha nejünk félrelép? Hívjunk izzadós, kövér, hülyén röhögő detektívet, és bízzuk rá az ügyet. Bízzuk rá, de benne ne bízzunk! A Fargo és A nagy Lebowski rendező-mesterpárosának első filmje!
Rendező:

Joel Coen

(6 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.