Rossz szomszédság 2.

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (9)
Minden műfaj közül a horrort és a vígjátékot a leghálátlanabb folytatni, különösen, ha a történetük egy egyetlen mondatban jól leírható sztorira épül. A Rossz szomszédság arról szólt, hogy egy bulizós egyetemi fiúszövetség költözik be egy nyugira vágyó fiatal párocska szomszédjába.
Vajon miről szólhat a Rossz szomszédság 2.? Természetesen ugyanarról. A recepten mindössze annyit változtattak, hogy fiúszövetség helyett ezúttal egy lányszövetség költözik a szomszédba, akik most különösen zavaróak, lévén hőseink éppen el szeretnék adni a házukat. Ki venne meg egy olyan kecót, melynek a szomszédjában egyfolytában diákok buliznak? Persze ettől még minden nagyjából ugyanúgy folyik, mint ahogy azt az első részben láttuk, azzal a különbséggel, hogy Zac Efron karaktere ezúttal jobbára Seth Rogenék csapatát segíti, de ez önmagában nem akkora csavar, hogy elég indok legyen egy második eresztéshez.
 
Ahogy az sem, hogy ezúttal az alkotók az egyre polkorrektebb amerikai egyetemi életet igyekeznek kifigurázni, és új elemként némi egészséges feminizmus is megjelenik, ami üdítő dolog, miután a legtöbb hollywoodi komédiában az egyetemista csajokat többnyire ribancruhákban rángatózó díszítőelemként szokás csak használni. Attól még, hogy érezni az igyekezetet, a Rossz szomszédság 2. továbbra is egy teljesen felesleges film marad, ami csak arra hivatott, hogy egy újabb bőrt húzzon le egy népszerű filmről. Láttunk már persze ebből a fajtából sokkal rosszabbakat is (Másnaposok 2.), és a Rogen/Efron/Byrne csapat hülyülései még mindig szórakoztatók, de a Rossz szomszédság 2. elsősorban így is csak azoknak való, akik annyira tudnak rajongani egy viccért, hogy akkor is ugyanolyan jó ízűen röhögnek, ha már másodjára hallják.
Tulu
2016.05.05
|
Neighbours 2: Sorority Rising
amerikai vígjáték, 101 perc, 2016
A fiúk után ezúttal egy csapatnyi lány költözik Radnerék szomszédságába. Az eltávolításukhoz profi segítségre van szükség.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2016. május 12.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.