A város hercege

olvasói
5/10 (5)
Ez a cím mi mást is takarhatna voltaképpen, mint egy klasszikus New York-i gengszterfilmet? Ami viszont akár a meglepetés erejével is hathat: Treat Williams nem mindig alakított 4-6-os villamos méretű kígyókkal foglalatoskodó tudósembert.
Sőt, ekkortájt Sidney Lumet rendező sem került közelebbi ismeretségbe sem Don Johnsonnal, sem Rebeca De Moray-jel. Viszont az Oscar-ünnepélyen annál határozottabban hangzott el a neve a Kánikulai délután kapcsán. 
 
Ciello annak a különleges rendőrségi egységnek a feje, amelyik elkeseredett küzdelmet folytat az amerikai kábítószer-kereskedelem fellegvárában, New Yorkban tevékenykedő maffia ellen. E szélmalomharc közben Ciello keze sem marad tiszta, egy napon azonban elhatározza: az igazi nagyhalak ellen fordul. Csakhogy munkája során az egyre inkább összegabalyodott szálak hálójába kerül. 
kirsch
2011.03.07
|
Prince of the City
amerikai gengszterfilm, 167 perc, 1981
Nagyszabású gengszterfilm, melyben a jó zsaru sem marad jó, de aztán mégis megregulázza a csúf New York-i drogbárókat.
Rendező:

Sidney Lumet

(2 kép)


Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.