A barátságos óriás

est.hu:
6/10
|
olvasói
6/10 (27)
Spielberg a Lincoln és a Kémek hídja után egy újabb történelmi eposz helyett gyerekfilmet forgatott Roald Dahl (Charlie és a csokigyár) Szofi és a HABÓ című regényéből. A történet főszereplője Sophie, akit éjjel elrabol az árvaházból egy óriás.
A kislány hamar rájön, hogy nincs félnivalója, mert nem egy emberevő, gonosz monstrum fogságába esett, csak HABÓ, a „Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriás” vitte magával az óriások földjére. Sophie és az emberek álmaiért felelős HABÓ jó barátok lesznek, és úgy döntenek, személyesen kérik az angol királynő segítségét a gyerekrabló óriások elűzéséhez. Hiába a szeretnivaló mese, a CGI-jal megbolondított látvány és a cukira maszkírozott Mark Rylance sem elég ahhoz, hogy igazán emlékezetessé tegye A barátságos óriást, ami valahol az E.T. és A Gyűrűk Ura közti senki földjén keresi a saját hangját, de nem sikerül rátalálnia.
zsinora
2016.08.18
|
The BFG
amerikai-angol-kanadai családi film, 117 perc, 2016
A Sophie nevű kislány megismerkedik egy kitaszított, de jószívű óriással.
Forgalmazza: Freeman Film
Bemutató: 2016. augusztus 25.
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.