Jason Bourne

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (37)
Kilenc év telt el azóta, hogy Jason Bourne-t (Matt Damon) utoljára láttuk. Hősünket, akinek mostanra sikerült levetnie magáról Bourne identitását, a görög-macedón határon találjuk: visszanyerte a szabadságát, de valami mégsem oké vele.
Röpke két óra áll a rendelkezésünkre, hogy kiderítsük, szuperképességekkel felfegyverzett, amnéziás, de már sok mindenre emlékező titkosügynökünk miért nem találja a lelki nyugalmát idestova egy évtizede. Ahogy haladunk előre a feszes sztoriban, úgy kerekednek ki előttünk az elmúlt évek történései, és bukkannak elő régi és új ismerősök Bourne életéből, a végső cél pedig most is a túlélés.
 
A Bourne-ultimátum után sokáig azt lehetett hinni, hogy itt a vége, el kell búcsúznunk Bourne-től, de a trilógia rendezője, Paul Greengrass és csapata egyszer csak úgy látta, összeállt az a társadalmi-politikai konstelláció, amely létjogosultságot adhat a történet folytatásához. Aztán az ütős és nagyon aktuális cselekmény is elkészült az ötödik Bourne-filmhez, ami a trilógia egyes darabjaitól eltérően nem egy Ludlum-regény fel/átdolgozása, hanem a Greengrass és Damon nélkül készült A Bourne hagyatékhoz hasonlóan eredeti történettel egészíti ki a szerző által teremtett univerzumot.
 
Az új Bourne-moziban vadiúj szereplők is akadnak: Tommy Lee Jones CIA-vezérként, Vincent Cassel titokzatos bérgyilkosként, Alicia Vikander pedig olyan hackerként lépett be a kasszarobbantó projektbe, aki a közösségi médiát elemezve képes megjósolni, a világban hol törnek ki konfliktusok, sőt befolyásolhatja is az események folyását.
zsinora
2016.07.20
|
Jason Bourne
amerikai akciófilm, 123 perc, 2016
Az egy dolog, hogy Jason Bourne végre pontosan emlékszik arra, ki is ő valójában, ám ez nem jelenti azt, hogy a múltjában nem maradtak sötét titkok.
Rendező:

Paul Greengrass

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2016. július 28.
(6 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
21:55
A nemzet aranya
amerikai akciófilm, 2004
22:00
Éles késsel
szlovák film, 2019
22:10
Gonosz halott
amerikai horror, 2013
22:10
A Biblia - A Teremtés és a Vízözön
angol-német-olasz játékfilm, 1994
22:10
Barátnők
amerikai dráma, 2017
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.