A zátony

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (82)
A film tartalma nagyon egyszerűen elmesélhető: Blake Lively bikiniben egy nagy, fehér cápa ellen. Manapság a hollywoodi stúdiók nem ugranak, ha kamarafilmről van szó, márpedig A zátony a látszat ellenére kamarafilm.
Hiába játszódik egy napfényes mexikói partszakaszon, gyakorlatilag egyetlen fontosabb emberi szereplője van – a cápa és egy sérült sirály mellett -, aki egyetlen zátonyon fekszik/ül/áll a cselekmény nagy részében, de attól még, hogy szép a kilátás, ez még bőven kamara-horrornak számít. A bezártság érzete már csak azért is adott, mert hősünket szörfözés közben támadja meg az ádáz tengeri fenevad, ráadásul egy olyan partszakaszon, ahol rajta kívül éppen senki nem tartózkodik, szóval csak magára számíthat.
 
Klasszikus túlélőfilm A zátony, ami cápás rokonai közül nem is annyira Spielberg klasszikusára, hanem inkább a Nyílt tengeren című cápás rémtörténetre hasonlít a jobban. Itt azonban Blake Lively sokkal inkább küzdő típusú hollywoodi hős, mint annak a filmnek az áldozatszerepbe kényszerülő fiatal párja. A Liam Neeson-filmeken edződött Jaume Collet-Serra rendező ügyesen adagolja a feszültséget, és mindenféle hollywoodi túlzás nélkül, realisztikusan építi film a filmjét, és még Blake Livelyból is ki tud hozni egy olyan erejű alakítást, amit a korábbi filmjei alapján nem néztem volna ki belőle. A gond csak az, hogy a direktor a film hajrájára megfeledkezik arról, hogy mit is építgetett odáig, és az utolsó percekben agyatlan popcornfilmmé silányítja az odáig gondosan összerakott filmjét.  
 
Tulu
2016.08.08
|
The Shallows
amerikai horror, 86 perc, 2016
A szörfös Nancy-t kétszáz méterre a parttól megtámadja egy nagy, fehér cápa. Egy zátonyon talál menedéket, ám senki sincs a közelben, hogy segíthessen.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2016. augusztus 11.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.