A mestergyilkos - Feltámadás

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (26)
A bérgyilkos és a jegyellenőr munkája sokban egyezik. Jól fizet, sok utazással jár, miközben csinos lányokkal lehet ismerkedni, és mindkét szakma művelői gyakran csak a legutolsó pillanatban fedik fel valós kilétük, amikor büntetnek. Nem könnyű otthagyni.
Így van ezzel Arthur Bishop is, akinek riói vakációját zavarják meg, majd egy fülledt thaiföldi éjszakán Ginát csempésznek az ágyába. A lányt nem sokkal később elrabolják, 3 hullát kérnek érte. Bishop törzsutas kártyáján szépen gyűlnek a pontok, munkát adva - többek között - Bangkok, Várna és Sidney helyszínelőinek is.
 
5 évvel ezelőtt Jason Statham bújt a korábban Charles Bronson által megformált bérgyilkos bőrébe, és a film tulajdonképpen azt hozta, amit vártunk tőle. A folytatást a német Dennis Ganselre bízták, aki már több műfajban megmérette magát, igaz, az akció még hiányzott a repertoárból. A forgatókönyv a megszokott panelekből építkezik, ne lepődjön meg senki, a látványon van a lényeg, a cselekmény és a párbeszédek nincsenek túlbonyolítva. Mivel hősünk rendkívül precízen végzi hivatását és a célszemélyek kiiktatását általában balesetnek állítja be, a gondos tervezés és az ötletes kivitelezés elfeledteti velünk az előbb említett hiányosságokat. Statham - aki bármelyik „kevés szóval angolul” nyelviskola reklámarca is lehetne - az ötvenhez közelítve is hitelesen alakítja a hidegvérű bérgyilkost, akár nyers erőről, akár hi-tech kütyükről legyen szó. A 7-es pontozás főként a medencés jelenetnek és Tommy Lee Jones papucsának szól.
Hujber
2016.08.25
|
Mechanic: Resurrection
amerikai-francia akciófilm, 99 perc, 2016
Arthur Bishop úgy hiszi, hogy már túl van az élete legnehezebb korszakán, amikor legnagyobb ellenlábasa elrabolja tőle azt, akit a legjobban szeret. Három bérgyilkos meló elvégzésével kaphatja őt vissza.
Rendező:

Dennis Gansel

Forgalmazza: Freeman Film
Bemutató: 2016. szeptember 1.
(36 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
26
K
27
Sze
28
Cs
29
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.