Snowden

est.hu:
6/10
|
olvasói
4/10 (33)
Edward Snowden az Egyesült Államok számára végzett hírszerző tevékenységet, majd miután tömegnyi szigorúan titkos dokumentumokat hozott nyilvánosságra, melyek tanúsága szerint világszerte figyelik az emberek mobilhívásait és internetes tevékenységét, Oroszországban kapott ideiglenes menedéket.
Tettéért egyesek hősként tekintenek rá, mások egyszerűen hazaárulónak tartják. Az amerikai életformáról rendszerint kritikai éllel beszélő Oliver Stone a Guardian újságírójának könyvét vitte vászonra, az életrajzi drámát thrillerként feldolgozva. Többszöri halasztás után a film bemutatóját az Oscar-díjas rendező 70. születésnapjára időzítették. A közelmúltban ismerték el, hogy a főszereplő Joseph Gordon-Levitt is találkozott Snowdennel a minél hitelesebb megformálás érdekében. A történet annyira aktuális, hogy gyakorlatilag napjainkban is zajlik és fontos szerep jutott benne a Rubik-kockának.
Hujber
2016.09.09
|
Snowden
amerikai-francia-német thriller, 134 perc, 2016
Edward Snowden NSA dolgozóként több ezer titkosított kormányzati dokumentumot bocsátott a sajtó rendelkezésére. Ez az ő története.
Rendező:

Oliver Stone

Forgalmazza: Cinetel
Bemutató: 2016. szeptember 15.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.