Fantomfiú

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (2)
A súlyos beteg kisfiú, Leo különleges képessége, hogy testét elhagyva képes szellemként közlekedni. A kórházban megismerkedik egy törött lábú rendőrrel, aki éppen a New Yorkra veszélyt jelentő bűnözőt készült letartóztatni.
A rendezőpáros előző alkotása az Oscarért szállt versenybe, és elhozta a hazai rendezésű Anilogue nemzetközi animációs fesztivál fődíját, akárcsak tavaly a Fantomfiú. A jellegzetes, mással össze nem téveszthető ábrázolásmód és benne a különleges karakterek ugyanabba a varázslatos, gyerekrajzszerű, mégis precíz és gazdag képi világba visznek el minket. A történet fordulataiban úgy idézi meg az amerikai képregényeket, hogy közben mindvégig megmarad franciának. A Fantomfiú egyszerre szuperhős film, dráma, krimi és a szó nem elkoptatott értelmében családi mozi, mely mind a tizenévesek, mind a felnőttek számára komoly mondanivalót közvetít a családról, az önfeláldozásról.
Hujber
2016.09.09
|
Phantom Boy
belga-francia animációs film, 84 perc, 2015
Egy szupererővel rendelkező fiú segít egy tolószékbe kényszerített rendőrnek kézre keríteni a környék maffiavezérét.
Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2016. szeptember 15.
(16 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.