Kiéhezettek

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (21)
Zombikkal manapság mindent el lehet adni, ezért azt hihetnénk, hogy nem kell különösebben megerőltetniük magukat a filmalkotóknak egy sikeres filmért. Ehhez képest a Kiéhezettek kifejezetten magasra teszi a lécet kreativitásban.
Mike Carey a saját regényét dolgozta át forgatókönyvvé, és ha azt hitted, hogy mindent tudsz már a zombikról, akkor a filmet nézve rájössz, hogy nagyot tévedtél. Azzal például nem sokan foglalkoztak, hogy mi lesz, ha mégis csak győznek az élőhalottak. Mi következhet ezután? Vár még valamilyen jövő az emberiségre egy teljesen a zombik uralta világban? A Kiéhezettek azért jó, mert nem csak felteszi ezeket a kérdéseket, hanem megpróbál választ is adni rájuk, méghozzá igencsak kényelmetlen válaszokat.
 
A film cselekménye egy katonai támaszponton kezdődik, ahol látszólag ártalmatlan gyerekeket tartanak fogva. Azonban ők nem szimpla kölykök, hanem az emberi szag közelségére átalakulnak vérszomjas bestiákká. Félzombik ők, akik egy olyan terhes nőben rejtőztek, akik zombivá alakultak, míg őket kihordták, ők pedig belőlük rágták ki magukat a külvilágra. Amikor a félzombik legokosabbja, Melanie, néhány katona és kutató társaságában kénytelen elmenekülni a megostromlott támaszpontról, feltárul előttük a régi világ utolsó pillanata, mielőtt minden megszűnne, és átadná helyét valami másnak. A Kiéhezettek mer egyszerre költői és nagyon is brutális lenni, és a remény szót nagyon sajátosan kezelik az alkotók. Egyszerre csavarja ki a zombis zsánert, és tiszteli is a hagyományait, bár néha egy-egy hollywoodiasabb megoldás ront valamennyit az amúgy nagyon szép összképen. 
Tulu
2016.09.23
|
The Girl with All the Gifts
amerikai-angol horror, 111 perc, 2016
A jövőben egy pusztító fertőzés veszi át az irányítást áldozatai idegrendszere fölött. Egy jól elkülönített katonai bázison tanulmányozzák azokat a gyerekeket, akik ugyan elkapták a betegséget, de másképp reagáltak rá, mint a többiek.
Rendező:

Colm McCarthy

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2016. szeptember 29.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.