Titkok és vallomások

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (8)
Egy német luxusszállóban gyűlnek össze a G8 képviselői és a Valutaalap vezetője. Daniel Roché egy olasz szerzetest is meghív az eseményre, akinek meggyón, majd másnap holtan találják.
Roberto Salust köti a titoktartás, a rendőrség lassan halad, a vendégek egyre furcsábban viselkednek. A Toni Servillo által alakított szerzetes szemében egyházának évezredes bölcsessége tükröződik, miközben szelíd mosolya mögött félelmetes titok húzódik meg. A politika és a vallás egymásnak feszül, az utolsó órákban az is paphoz fordul, akinek egész életében a pénz volt az Isten. A rengeteg kinyilatkoztatás és gyanús jel ellenére a megfejtés a nézőre marad. A metaforák és szimbólumok oly’ mértékben szövik át a cselekményt, hogy azokat felfedezve és értelmezve más és más végkövetkeztetésre juthatunk. Lassú sodrású film a bűnügyi történetek klasszikus elemeivel, olasz stílusjegyekkel, aktuális tartalommal.
Hujber
2016.10.06
|
Le confessioni
francia-olasz filmdráma, 103 perc, 2016
A G8-ak találkozóján az IMF vezére egy papot rendel magához, hogy meggyónhasson. Másnap a pénzembert holtan találják...
Rendező:

Roberto Ando

Forgalmazza: Cinenuovo
Bemutató: 2016. október 13.
(32 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.