Titkok és vallomások

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (8)
Egy német luxusszállóban gyűlnek össze a G8 képviselői és a Valutaalap vezetője. Daniel Roché egy olasz szerzetest is meghív az eseményre, akinek meggyón, majd másnap holtan találják.
Roberto Salust köti a titoktartás, a rendőrség lassan halad, a vendégek egyre furcsábban viselkednek. A Toni Servillo által alakított szerzetes szemében egyházának évezredes bölcsessége tükröződik, miközben szelíd mosolya mögött félelmetes titok húzódik meg. A politika és a vallás egymásnak feszül, az utolsó órákban az is paphoz fordul, akinek egész életében a pénz volt az Isten. A rengeteg kinyilatkoztatás és gyanús jel ellenére a megfejtés a nézőre marad. A metaforák és szimbólumok oly’ mértékben szövik át a cselekményt, hogy azokat felfedezve és értelmezve más és más végkövetkeztetésre juthatunk. Lassú sodrású film a bűnügyi történetek klasszikus elemeivel, olasz stílusjegyekkel, aktuális tartalommal.
Hujber
2016.10.06
|
Le confessioni
francia-olasz filmdráma, 103 perc, 2016
A G8-ak találkozóján az IMF vezére egy papot rendel magához, hogy meggyónhasson. Másnap a pénzembert holtan találják...
Rendező:

Roberto Ando

Forgalmazza: Cinenuovo
Bemutató: 2016. október 13.
(32 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
24
K
25
Sze
26
Cs
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.