Szövetségesek

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (56)
A Vissza a jövőbe-trilógia alkotója, Robert Zemeckis a Casablanca című klasszikus kosztümös, romantikus mozi báját próbálta újraéleszteni, de mire elég Pitt és Cotillard egy BogartBergman páros után?
Bár a kilencvenes évek végét olyan epikus szerelmi eposzok határozták meg, mint a Titanic és Az angol beteg, ám mostanság a nagyívű romantikus történetek kissé kikoptak a fősodorból. Nyakunkon az Oscar-szezon, és mikor próbálkozna Hollywood egy történelmi románccal, ha nem most? Abban talán egyetérthetünk, hogy a Szövetségesek fő fegyvere a két világsztár a főszerepben, így a sikere nagyban azon múlik majd, hogy kettejük között mennyire működik majd a kémia. A bulvár szerint nagyon is, ugyanis az épp válófélben lévő Pittet már összeboronálták a gyermekét váró Cotillarddal, de mi ezt a történetet se megerősíteni, se cáfolni nem tudjuk, és attól, hogy két ember között az életben megvan a vonzalom, ez még a filmvásznon egyáltalán nem biztos, hogy működik.
 
Zemeckis filmjében a brit erők különleges alakulataihoz tartozó orgyilkos a francia ellenállóknak segít be a II. világháború idején, és itt szeret bele egyik szövetségesébe. Ők ketten a zűrzavaros Casablancából Londonba költöznek, ahol összeházasodnak, gyerekük születik, majd a férfi megtudja, hogy felettesei azzal gyanúsítják a feleségét, hogy kettősügynök, és valójában náci kém. Itt jön be a thriller szál a történetbe, mi pedig csak reménykedni tudunk abban, hogy az asszony szíve tiszta, és ők ketten boldogan élhetnek együtt, míg meg nem halnak. 
Tulu
2016.11.22
|
Allied
amerikai romantikus filmdráma, 124 perc, 2016
A hírszerzés egyik embere 1942-ben Észak Afrikában szeret bele a francia ellenállás egyik harcosnőjébe. Összeházasodnak és áttelepülnek Londonba, ám a férfi főnökei szerint a nő valójában német kém, és neki kell kiderítenie, van-e alapja a vádnak.
Rendező:

Robert Zemeckis

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2016. december 1.
(31 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
18:05
Lány a tenger fenekén
német romantikus film, 2011
18:25
Trükkös öregfiúk
francia vígjáték, 2018
18:30
Hidalgo - A tűz óceánja
amerikai kalandfilm, 2004
18:35
Szombat esti láz
amerikai musical, 1977
18:40
Vad Kunság - A Puszta rejtett élete
magyar ismeretterjesztő film, 2015
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.