Időzavarban

olvasói
(0)
Régi filmes közhely, hogy a kinti időjárás meghatározza a cselekmény jellegét és intenzitását. Ha kint dúl a vihar, akkor az érzelmek is felkavarodnak, ha pedig egy nőnek már a történet elején csatakosan összeragad a haja, akkor tudhatjuk, hogy sok jóra nem számíthatunk.
A fülledt levegőjű floridai kisváros sheriffje, Matt Lee Whitlock például az éjszakai műszakban nem csak szolgál és véd, hanem egy férjes asszony kényes igényeit is kielégíti, és erre az sem mentség, hogy maga a férj egy ordas nagy tahó. Nem is marad el az ilyenkor kötelező isteni igazságszolgáltatás: a házaspár lakása leég és csak két elszenesedett holttest marad hátra, no meg annak a jelentős összegnek a hiánya, amelyet maga a sheriff adott át az asszonynak. Minden hősünk bűnösségére utal, és a helyzeten az sem könnyít sokat, hogy Mattnek volt feleségével, az ambiciózus és gyönyörű Alexszel kell együtt nyomoznia. 
 
Bizony az is régi mozis közhely, hogy ahol nagyon sok fordulat van, ott rendszerint egy nő keze van a dologban, de mire ez tisztázódik, addig szegény sheriffnek sok mindenen kell átmennie. De pont az a szép, ahogy a sheriffet alakító Denzel Washington versenyt fut az idővel, a szemtanúkkal és a modern technikával. A történet legeredetibb sajátossága az, hogy minden információ hozzá fut be, csak az a kérdés, hogy mit meddig tud titokban tartani, és hogyan tudja a tényeket a saját hasznára fordítani. A tempó ennek megfelelően egészen a kissé sablonos végkifejletig pompás, inkább az egyes karakterek kidolgozottságával van gond. Denzel Washington szokatlanul defenzív szerepre kényszerül, de még így is ő a film erőssége, mivel Sanaa Lathan teljesen felejthető a csalfa nő szerepében, akárcsak Eva Mendes, aki a Kiképzésben már játszotta Washington csaját, de ott nem kellett beszélnie. Ezt leszámítva korrekt, mérsékelten izgalmas kis film ez, de azért mégis lehet ott némi bibi, ahol a főhős legfélelmetesebb ellenfele egy faxgép és egy nyomtató.
Vízer
2004.06.18
|
Out of Time
amerikai krimi, 114 perc, 2003
A csendes kisváros seriffje azon kapja magát, hogy egy gyilkossági ügy potenciális gyanúsítottja lett, legalábbis több hulla, egy házasságtörés és egy nagyobb összeg hiánya is pont erre utal.
Rendező:

Carl Franklin

Színész:

Denzel Washington
(Matt Lee Whitlock)

Eva Mendes
(Alex Diaz Whitlock)

Sanaa Lathan
(Ann Merai Harrison)

Dean Cain
(Chris Harrison)

John Billingsley
(Chae)

Alex Carter
(Cabot)

Antoni Corone
(Baste)

Nora Dunn
(Dr. Donovan)

James Murtaugh
(Dr. Frieland)

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
P
27
Szo
28
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.