A mélység kalandora

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (6)
Bolygónk felszínének nagy részét víz borítja, az óceánok és tengerek élővilágának felfedezése mégis hosszú időn át csak egy szűk kör kiváltsága volt.
A televízió bevitte a háztartásokba a nagyvilágot, ennek egyik úttörője volt Jacques-Yves Cousteau. Aki arra számít, hogy egyik merülés követi a másikat és víz alatti felvételek sokaságával kápráztatnak el minket, kicsit csalódni fog. Amit ez a film csinál, az már-már mítoszrombolás, ugyanis a nemzeti hőst, ha nem is érzelmi analfabétaként, de nem kifejezetten pozitív személyiségként írja le. A kapitány csalta feleségét, fiaival sem volt felhőtlen a kapcsolata, sokszor erőből tárgyalt és expedícióihoz nem volt rest elfogadni az olajlobbi anyagi támogatását. Az elsődleges cél a pénzcsinálás volt, ennek feltétele pedig a szórakoztatás. 
 
A töréspontot Philippe fia halála jelentette. Alapítványokat hozott létre, előadásokat tartott, felemelte szavát az ember környezetkárosító tevékenysége ellen. Már nem úgy táncolt, ahogy a befektetők fütyültek, filmjei már nem a szórakoztatásról, hanem a figyelemfelkeltésről szóltak. Megmutatta mit veszíthetünk. 
 
A színészi játékra, Alexandre Desplat zenéjére és a fényképezésre igazán nem lehet panasz, de a három évtized két órában történő felölelése csaknem lehetetlen feladat. Sok momentum hiányzik, inkább csak szemelvényeket kapunk egy korántsem tökéletes, mégis szerethető figuráról, aki minden hibája ellenére egy halászsapkás, szemüveges, mosolygós, de harcos környezetvédőként él bennünk.  
Hujber
2016.11.17
|
L'odyssée
francia kalandfilm, 122 perc, 2016
Jacques-Yves Cousteau, a legendás óceánjáró kalandor és filmkészítő élete filmbe illő volt. Ez az a film, ami mindent elmond róla.
Rendező:

Jérome Salle

Forgalmazza: ADS Service
Bemutató: 2016. november 24.
(23 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
24
K
25
Sze
26
Cs
27
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.