Klute

olvasói
8/10 (7)
A Klute női sztárja, a hatvanas évek szexszimbóluma, az aerobic királynő, Jane Fonda a film forgatása előtt egy hétig call-girl-ökkel és stricikkel töltötte idejét, mivel hiteles prostituált szeretett volna lenni a vásznon.
Mikor letelt a hét, úgy döntött, mégsem vállalja el a szerepet, mert egyetlen futattó sem vette fel dolgozni, és ebből arra következtetett, hogy nem elég vonzó. Jane Fondát 1995-ben a brit Empire magazin beválasztotta minden idők 100 legszexisebb női sztárja közé.
 
Természetesen Jane mindig is tisztában volt azzal, hogy vonzó külsővel rendelkezik, és egy városi legenda szerint már egyetemista korában sem rejtegette bájait. Fonda a híres Vassar College padjait koptatta.
 
Egy alkalommal állítólag nem volt hajlandó fehér kesztyűt és gyöngysort viselni egy egyetemi összejöveten. A tanári kar nyomására végül beleegyezett ,és elvonult "átöltözni". Mikor visszatért, már a nyakában volt a gyöngysor és kezén volt a kesztyű. A probléma csak az volt, hogy semmi mást nem viselt.
 
A Klute Alan J. Pakula (Pelikán ügyirat) második, sokak szerint legjobban sikerült filmje.  Ebben a korai klasszikus krimijében a prostituált Bree Daniel (Fonda) és John Klute (Donald Sutherland) nyomozó együtt szállnak szembe egy sorozatgyilkossal. Fonda ezért az alakításáért kapta meg első Oscar - díját.
fujisan
2006.11.10
|
Klute
amerikai krimi, 114 perc, 1971
Klasszikus krimi a hetvenes évek elejéről eltűnt baráttal, segítőkész prostival és a nagy New York-i éjszakával.
Rendező:

Alan J. Pakula

Színész:

Donald Sutherland
(John Klute)

Jane Fonda
(Bree Daniel)

Charles Cioffi
(Peter Cable)

Roy Scheider
(Frank Ligourin)

Dorothy Tristan
(Arlyn Page)

(13 kép)


Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.