Én és a hercegem

olvasói
7/10 (24)
Valami megint bűzlik Dániában, de a modern királyfi legnagyobb problémája az, hogy unja magát és nem láthat elég fedetlen keblet. Bizony, ez az ő problémája, mert az idők változnak, és mivel Eddie herceg azt hallotta, hogy a wisconsini diáklányok könnyen villantják fel bájaikat, fogja magát meg a komornyikját és beiratkozik a fenti állam egyetemére.


Ám már az első lány, akivel összefut kiábrándítja, ugyanis a talpraesett Paige rögtön kikosarazza az inkognitóban lévő, playboy-kezdemény herceget, akit ez annyira lenyűgöz, hogy rögtön tudhatjuk, hogy itt bizony a demokrácia és a szerelem fog győzni a sok száz éves királyi hagyomány felett.

Nem is lenne ezzel semmi baj és a kezdeti „ellentétek vonzzák egymást” szál nem is rossz, de Martha Coolidge rendezőnő valamiért irtózik az igazi konfliktusoktól, így minden fordulat szörnyű csikorgással és néha minden felvezetés nélkül következik be. Vagyis igazi sztoriról nem igen beszélhetünk - igaz, a Római vakáció sem a fordulataival vette le a lábáról a nézőt -, így marad nekünk a két fiatal (és amúgy szimpatikus) főszereplő csetlés-botlása, no meg Soren, a komornyik a maga furcsaságaival. Luke Mably főleg kifogástalan cambridge-i kiejtésével és az angol Vilmos herceghez való hasonlatosságával tűnik ki, Julia Stiles ezúttal is nagyon helyes, bár lehetett némi súrlódás közte és az operatőr között, mert alig mutatják közelről, és akkor is többnyire árnyékban marad az arca. Aztán van még egy vidéki fűnyíró verseny, Shakespeare-elemzés meg királyi ékszerek, valamint lelkes cseh statiszták kis dán lobogókkal, de sokkal többet nem ígérhetünk.

Dorka, aki nagyon helyes csaj, és akinek adok a véleményére, azt mondta, hogy ez a film igenis fontos kérdéseket feszeget és valójában minden lány szeretne hercegkisasszony lenni. Szerintem viszont a történet gyengécske és a királyi családok oldják meg maguk a kis problémáikat - a kedves olvasó pedig átlagolja kedve szerint e két véleményt.
Vízer
2004.07.29
|
The Prince and Me
amerikai romantikus vígjáték, 111 perc, 2004
A dologtalan, elkényeztetett királyi sarj és a talpraesett amerikai farmerlány majdnem mesébe illő találkozása, avagy honnan tud a herceg fűnyírót bütykölni, és kihez kerülnek a családi ékszerek?
Rendező:

Martha Coolidge

Színész:

Julia Stiles
(Paige Morgan)

Luke Mably
(Eddie)

Ben Miller
(Soren)

James Fox
(Haraald király)

Miranda Richardson
(Rosalind királynő)

Alberta Watson
(Amy Morgan)

Zachary Knighton
(John Morgan)

Eliza Bennett
(Arabella hercegnő)

(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
Cs
2
P
3
Szo
4
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.