A falu

olvasói
8/10 (2)
M. Night Shyamalan rendező Alfred Hitchcock és Steven Spielberg áhítatos és állhatatos tanítványaként robbant be néhány évvel ezelőtt a mozi világába Hatodik érzék című kasszarobbantó, misztikus thrillerével, és azóta - A sebezhetetlen, illetve Jelek című munkái nyomán - igazi (ok)kult szerző lett, akinek milliók lesik egy-egy új bemutatóját.
A falu újabb rejtélyes-misztikus történet Shyamalan műhelyéből. A rendező ezúttal messzire távolodott az eddig neki oly kedves kortárs Amerikától és a XIX. századba kirándult. Egy, a világtól elzárt, teljességgel önellátó kicsiny faluban járunk, ahol az idillinek tetsző állapotokat és a település nyugalmát rendre felbolygatják a környékbeli erdőből érkező különös - és külsejük alapján beazonosíthatatlan származású - teremtmények. Hiába a látszólagos harmónia, a lakók időről-időre kénytelenek szembesülni saját félelmeikkel, és noha senki sem merészel beszélni a rettentő kreatúrákról, ösztönösen érzi mindenki a gonosz erejét: nem akad senki, aki meg merné kockáztatni, hogy az erdőbe merészkedjen.  
 
A problémák akkor kezdődnek, amikor a falu egyik fiatal és meglehetősen kíváncsi természetű lakója enged a külvilág megismerését parancsoló belső késztetésének. Nem sokra rá elszabadulnak az indulatok, felborul az élet a faluban, és olyan krízishelyzet születik, amely immáron valóban csak a külvilág segítségével orvosolható. 
 
A cselekményvezetés Shyamalan eddigi munkáihoz hasonlóan sok apróbb és egy nagyobb trükköt is tartalmaz, ám ezúttal a rendező kevésbé a csavaros történetben, mint inkább a maga atmoszférateremtő képességében bízott. A mívesen megmunkált képek mellett a vagy tucatnyi hollywoodi nagyágyúból álló színészgárda játéka lehet igazán vonzó a néző számára.
Homolka
2004.09.16
|
The Village
amerikai thriller, 110 perc, 2004
Rejtélyes-misztikus történet egy külvilágtól elzárt falu lakóiról, akiket titokzatos eredetű rémek fenyegetnek. A Hatodik érzék és A sebezhetetlen rendezőjének új filmje.
Forgalmazza: InterCom

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
5
K
6
Sze
7
Cs
8
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.