Ned Kelly – A törvényen kívüli

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (6)
Bár a tudósok ma is vitatkoznak, hogy Ned Kelly vajon elvetemült alkoholista gazember vagy lánglelkű protoforradalmár volt, a film világában a valóság és a tények úgyis kevéssé esnek latba, Ausztráliának pedig kevés más hőse van, lássuk hát a sokadik Kelly-feldolgozást!
Ugyanis a nagyszakállú bandita bőrébe már Mick Jagger is belebújt, itt pedig a tragikus sorsú Heath Ledgert láthatjuk – és még féltucatnyi olyan ausztrál hírességet, akik Hollywoodban csinálták meg a szerencséjüket, mint Orlando Bloom, Naomi Watts vagy Geoffrey Rush.
 
Ned Kellyt elkeseredett ifjoncként ismerjük meg, aki ír származása miatt a rendőrség folyamatos zaklatásának van kitéve, 16 évesen igazságtalanul lótolvajlásért bebörtönzik, majd amikor újra koholt vádak alapján állítanák bíróság elé, beveti magát a bozótvidékbe, és hamarosan hármas rendőrgyilkosságba keveredik. Ned híre pedig hamarosan elterjed, s az emberek legyőzhetetlennek hiszik – de nem volt az.

Forrás: Est.Tv Magazin
2009.02.06
|
Ned Kelly
angol-ausztrál-francia filmdráma, 110 perc, 2003
Igaz történeten alapuló kalandfilm Ausztrália Jessy Jameséről, az 1870-es években működő gengsztervezérről.
Rendező:

Gregor Jordan

(5 kép)


Filmek a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
6
K
7
Sze
8
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.