Apja lánya

olvasói
(0)
Az amerikai függetlenfilm nagyjai sorban adják be derekukat a fősodor együgyű bájának: a Coen testvérek legutóbbi stúdiószagú krimi-vígjátékai (Kegyetlen bánásmód, Betörő az albérlőm) és Woody Allen halovány önremixe (Csak az a szex) után a legendásan laza Kevin Smith is elkészítette kötelező műfaji gyakorlatát.
A Shop-stop, a Képtelen képregény és a Jay és Néma Bob visszavág író-rendezője ezúttal szakít a tőle megszokott képregényes mellékszállal, hanyagolja a piti dílerek perverz eszmefuttatásait, a nemi identitás kutatására sem veszteget sok filmkockát, inkább hagyja, hogy a sztárok és a forgatókönyv-generáló szoftver összjátéka vigye el a balhét. 
 
Történetünk hőse, Ollie Trinke (Ben Affleck) sikeres New York-i PR-patkány, akinek munkájánál egyedül felesége, a latinosan bájos Gertrude (Jennifer Lopez) szerelme fontosabb egészen addig, amíg az asszonyka bele nem hal kislányuk születésébe. A faros popdíva ellenségeinek bizonyára felejthetetlen szórakozást nyújt majd J-Lo mímelt haláltusája, Ollie lábai alól azonban kicsúszik a talaj, és egy szakmai baklövés után visszaköltözik apjához New Jersey-be. 
 
A csendes kertvárosi hangulatban sorsfordító cselekmény híján hősünk egykori önmagát keresi-kutatja - 10-15 percenként kisebb tanulságokkal ajándékozva meg a közönséget -, valamint Gertie névre keresztelt kislányát nevelgeti, aki a Moncsicsi korszak Ullmann Mónikájára emlékeztető cukiság-teljesítményével lényegében megmenti a filmet. A videotékás kiscsaj (Liv Tyler) személyében természetesen az új szerelem is színre lép, az alkoholista nagypapa kezében már nem remeg a cumisüveg, Kevin Smith pedig jókora lendülettel csatangol a szép, kerek és tanulságos történet aknamezején.
csmozi
2004.09.16
|
Jersey Girl
amerikai romantikus vígjáték, 102 perc, 2004
A Shop-stop rendezőjének szellemileg erodált, emocionálisan feltuningolt filmjében Ben Affleck és Liv Tyler együtt nevelik a néhai Jennifer Lopez gyönyörű gyermekét.
Rendező:

Kevin Smith

Színész:

Ben Affleck
(Ollie Trinke)

Jennifer Lopez
(Gertrude Steiney)

Liv Tyler
(Maya)

Jason Biggs
(Arthur Brickman)

Raquel Castro
(Gertie Trinke)

George Carlin
(Bart Trinke)

Stephen Root
(Greenie)

Mike Starr
(Block)

Will Smith
(önmaga)

Forgalmazza: SPI

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Cs
1
P
2
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.