Claire Darling utolsó húzása

est.hu:
5/10
|
olvasói
(0)
Claire Darling, a gazdag, de magányos idős asszony arra ébred jókora villájában, hogy hamarosan meg fog halni. A szenilitással küzdő nő úgy dönt, sajátos garázsvásárt csinál, és a házából mindent kipakol, hogy a helybéliek elkapkodhassák aprópénzért.
A lánya – akivel már régen elhidegültek egymástól – is értesül a történtekről, és hazasiet, hogy megnézze, mi történt. A leginkább dokumentumfilmesként ismert Julie Bertuccelli mozija azoknak szerezhet örömet, akik szeretik a komplex és múltbéli sérelmekkel terhelt anya-lánya kapcsolatokat a vásznon. A jelenbéli eseményekkel párhuzamosan jelennek meg flashbackekben a múlt fontosabb eseményei is – Alice Taglioni meglepően jó fiatal Deneuve-ként –, hogy aztán a végén összeálljon a kép. Csakhogy addig hosszú, gyakran unalomba fulladó út vezet, és ezen még a csúcsformában játszó Deneuve sem tud segíteni.
 
Tulu
2019.03.28
|
La derniere folie de Claire Darling
francia filmdráma, 94 perc, 2018
Verderonne kicsiny falujában a nyár első napja van, amikor Claire Darling arra ébred, hogy ez lesz az utolsó napja. Úgy dönt, kiüríti a házát, és mindentől megszabadul.
Forgalmazza: HungariCom
Bemutató: 2019. április 4.

Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.